Για σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Αρχίζει σήμερα στον Κοπεγχάγη η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα.

* Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα και έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στις 9:15 το πρωΐ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, δηλώσεις του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη στα αντιπλημμυρικά έργα στο Ελαιόρεμα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

* Στις 10:30 π.μ. στη Νέα Υόρκη, συνάντηση του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

* Στις 11 το πρωΐ σύσκεψη της υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρας Τζάκρη με νομάρχες και θέμα τη λειτουργία των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών.

* Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Την ίδια ώρα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 12 το μεσημέρι τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

* Στις 12 το μεσημέρι άφιξη του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη στον οδικό άξονα «Λάρισας-Κοζάνης» στην παράκαμψη Ελασσόνας.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ μαζί με τα μέλη των Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας Περιφερειών ΣΑΕ, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα ξεναγηθούν από τον πρόεδρο του Μουσείου, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, με τους Ελληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, ως προς τις ελληνικέ θέσεις, αλλά και τις σχετικές εξελίξεις παγκοσμίως.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Στυλιανό Στεφανίδη για εργασιακά ζητήματα των πυροσβεστών.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

* Στις 2:15 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με την Πανελλήνια Ενωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος

* Στις 3 μ.μ. δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη στα ΜΜΕ.

* Στις 3:30 μ.μ. στη Νέα Υόρκη, ομιλία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, στην ολομέλεια της 64ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατά την υιοθέτηση σχεδίου ψηφίσματος για την «Επιστροφή ή απόδοση πολιτιστικών αγαθών σε χώρες προέλευσής τους».

* Στις 6 μ.μ. άφιξη στη χώρα μας του Μακαριώτατου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρου που πραγματοποιεί ειρηνική επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Κοβεντάριου στην Κοζάνη, ημερίδα παρουσίασης της προόδου του έργου: «Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού με τη Δημιουργία Δικτύου Περιπατητικών Μονοπατιών στο Νομό Κοζάνης».

* Στις 7.30 μ.μ., παρουσίαση πρακτικών του συνεδρίου: «Η κριτική και οι κριτικοί της Θεσσαλονίκης στον 20ο αιώνα» στην αιθ. Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθν.Αμύνης 27 & Αλεξ.Σβώλου), από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού.