Μετά τον Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ και το Γουστάβο Σανταολάγια, άλλος ένας σπουδαίος συνθέτης από το χώρο του κινηματογράφου έρχεται στον 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, προσκεκλημένος του Γιάννη Γκροσδάνη, στην εκπομπή «Πιο Πολύ κι Απ΄τους Ανθρώπους τα τραγούδια τους Αγάπησα», την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009, στις 17.00. Ο Γάλλος μουσικοσυνθέτης Αλεξάντερ Ντεσπλά, ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής της τελευταίας δεκαετίας, με αφορμή την επίσκεψη του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μιλάει στο Γιάννη Γκροσδάνη για τη σπουδαία διαδρομή του στο χώρο του αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου.
Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά είναι διάσημος για τις μουσικές συνθέσεις του σε ταινίες όπως «Συριάνα», «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», «Η Βασίλισσα», «Βαμμένο Πέπλο», «Προσοχή Πόθος», «Η απίστευτη περίπτωση του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Ο Χτύπος που έχασε η καρδιά μου», κ.ά. Έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ πρωτότυπης μουσικής, ενώ έχει κερδίσει Χρυσή Σφαίρα και Σεζάρ καλύτερης μουσικής και ανακηρύχθηκε κινηματογραφικός συνθέτης της χρόνιας πριν από δύο μήνες στα World Soundtrack Awards.

Μεταδίδεται: Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009, στις 17.00

Επίσης την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου η εκπομπή θα μεταδόσει μια ακόμα συνέντευξη με έναν από τους σπουδαίους Ευρωπαίους σκηνοθέτες της δεκαετίας. Ο Φατιχ Ακίν, με αφορμή την πρεμιέρα της νέας βραβεύμένης ταινίας Soul Kitchen που βγαίνει στις αίθουσες, μας ξεναγεί στην κινηματογραφική κουζίνα του!