Τους 62 έφθασε ο αριθμός των θανάτων από τη νέα γρίπη, καθώς δύο ακόμα άνθρωποι που είχαν προσβληθεί κατέληξαν από επιπλοκές του ιού. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα, άνω των 70 ετών, που έπασχαν από χρόνια νοσήματα και νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική επιτήρηση, παρότι το τελευταίο 10ήμερο καταγράφεται μείωση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο αριθμός όσων νοσηλεύονται σε κρεβάτια ΜΕΘ παραμένει στα ίδια επίπεδα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ασθενείς που νοσηλεύονται με επιπλοκές της νέας γρίπης σε Μονάδες είναι περίπου 50.
Η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου επιχειρησιακής και επιστημονικής αντιμετώπισης της πανδημίας της νέας γρίπης Ελένη Γιαμαρέλου εκτιμά ότι περίπου 1.000.000 πολίτες έχουν νοσήσει στη χώρα μας από τη νέα γρίπη, ενώ περίπου 200.000 την έχουν περάσει χωρίς να εκδηλώσουν συμπτώματα.
Η ειδική επιστήμονας, πάντως, τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίζουν να εμβολιάζονται καθώς ένα δεύτερο πανδημικό κύμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και τον Μάρτιο.