Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί έχει καθιερώσει πρόγραμμα διανομής διατακτικών για προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ονομαστικής αξίας 50 € σε άπορους Θεσσαλονικείς, κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει κι εφέτος.
Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 11.00, όπου και θα διανεμηθούν 1.200 διατακτικές σε άπορους δημότες.
Οι διατακτικές θα διανεμηθούν σε άτομα που έχουν προταθεί από τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, από Συλλόγους Παλιννοστούντων, από Φιλανθρωπικά Σωματεία, από Συλλόγους Πολυτέκνων, από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Στέγη Αστέγων, από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Θεσσαλονίκης, την ΕΛΕΠΑΠ, ενώ διατακτικές θα επιδοθούν σε άπορους δημότες της πόλης και από τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα.
Επίσης θα δοθούν διατακτικές και σε άτομα που έχουν απευθυνθεί στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει κριθεί μετά από κοινωνική έρευνα ότι χρειάζονται βοήθεια.