Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την ιστορία του Σκρουτζ σίγουρα την ξέρετε. Την έχετε δει στο σινεμά, την έχετε διαβάσει στο μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς. Τώρα ήρθε η ώρα να τη δείτε και επί σκηνής! Η εταιρεία Liofos Entertainment και ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος μας παρουσιάζουν από σήμερα στο θέατρο Ράδιο Σίτυ το έργο «Καλά Χριστούγεννα κ. Σκρουτζ» που έχει ήρωα τον γνωστό γκρινιάρη, πλούσιο αλλά και τσιγκούνη άνδρα που θα σκεφτεί να αλλάξει χαρακτήρα όταν τον επισκεφθούν τρία πνεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων...
«Το ενδιαφέρον για αυτή την παράσταση είναι ότι το έργο είναι πρωτότυπο. Γράφτηκε βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ντίκενς, με τα πνεύματα να είναι λιγάκι “πειραγμένα” και να προκαλούν το γέλιο. Βέβαια δεν λείπει και η συγκίνηση», σημείωσε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Λιακόπουλος.
Μεταξύ άλλων θα δούμε το πνεύμα του παρόντος να είναι μια μείξη Σάκη Ρουβά και entertainer από το Χόλυγουντ, το πνεύμα του παρελθόντος να ερμηνεύεται από γυναίκα και να συμβολίζει τα πάθη του παρελθόντος.
Για τον κ. Λιακόπουλο δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τις ταινίες που έχουν γυριστεί για τον Σκρουτζ. «Αυτή τη φορά το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά ως μιούζικαλ στη χώρα μας», σημειώνει.
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Ζιώγας μιλώντας για τον ρόλο του Σκρουτζ που ερμηνεύει σημείωσε ότι «είναι ένας ήρωας που έχει μέσα του και το καλό και το κακό, όπως άλλωστε κάθε άνθρωπος, όμως ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον υπερισχύει το ένα ή το άλλο».
Μιλώντας για την παραγωγή αυτή ο κ. Ζαφειρίου τόνισε ότι «είναι ένα έργο σύγχρονο γιατί τώρα που ζούμε σε μια δύσκολη εποχή μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουμε Σκρουτζ». Για τον ίδιο το έργο, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, θα δώσει θετική σκέψη που χρειάζεται σε όλους.
Το γιορτινό πνεύμα των παραστάσεων θα ενισχυθεί και με το διάκοσμο του φουαγιέ του θεάτρου που θα είναι Χριστουγεννιάτικο.

Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Λιακόπουλος, διασκευή- μουσική Άγγελος Ανδρεόπουλος, χορογραφίες Μυρτώ Παπαδοπούλου, ενορχήστρωση ΟΝ – OFF BAND, Χρήστος Γκουγκούμας, σκηνικά- κοστούμαι Δανάη Πανά,
φωτισμοί Στέλιος Τζολόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτης Κουντουράς,
συνεργάτης σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιωάννα Χατζηκωνσταντέλη , μουσική διδασκαλία Χρύσα Ιωαννίδου. Παίζουν: Νίκος Ζώκας, Κυριάκος Χρυσίδης, Λουκία Ορφανίδου, Ελένη Πετροπούλου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τίνα Λεωνορά, Παναγιώτης Κουντουράς, Κωνσταντίνα Λάλλου, Μανόλης Καραγιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Τόκας, Αγγελική Καλμπένη, Γιώργος Δερνίκας, Χρήστος Εζίρογλου,
και οι μικροί: Χρήστος Ρώντσης και Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Χρήσιμα
Παραστάσεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2010 τις Παρασκευές στις 21.00, Σάββατα στις 18.15 και 21.00, Κυριακές στις 11.30 και 19.00. Εισιτήρια: 18 € κανονικό, 15 φοιτητικό, 12 παιδικό. Τηλ κρατήσεων 2310- 819153.