Στο πλευρό των συμβασιούχων έργου και των απασχολούμενων - εκπαιδευόμενων με τα προγράμματα stage τάχθηκαν, σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλ. Τσίπρας και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης.
Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των συμβασιούχων έργου και των εργαζομένων στα προγράμματα stage στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, ο Νομάρχης υπογράμμισε: «Ήμουν επί ΝΔ δίπλα τους. Συνεχίζω να είμαι στο πλευρό τους. Τα παιδιά αυτά είναι Ελληνόπουλα, δεν ανήκουν σε καμία παράταξη, δεν είναι λαθρεπιβάτες. Θα τους συμπαρασταθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης ήδη άρχισε να υπολειτουργεί».
Για «αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να «παγώσουν» μισθοί δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεις άνω των 2.000 και κάλεσε σε μαζικούς αγώνες. «Με το πάγωμα μισθών και συντάξεων η κυβέρνηση παγώνει οριστικά τις προεκλογικές της υποσχέσεις και υιοθετεί την ίδια ακριβώς πολιτική, την οποία μέχρι πριν μερικές εβδομάδες κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους. Αυτή η πολιτική βουλιάζει την κοινωνία στην κρίση, για να διασφαλίσει τα κέρδη των ισχυρών. Η απάντηση τώρα πρέπει να είναι μαζικοί αγώνες για το αυτονόητο, για δουλειά και αξιοπρέπεια», δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο περιθώριο της επίσκεψής του στο δέλτα του ποταμού Αξιού.