«Η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, με προγράμματα stage, είναι η μεγάλη ντροπή των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Οι νέοι άνθρωποι που θα βρεθούν στο δρόμο το επόμενο διάστημα με πρόσχημα την καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της αναξιοκρατίας. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πολεμήσει το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Αν ήθελε να τα καταπολεμήσει δεν θα καταργούσε τα stage από το δημόσιο τομέα, μεταφέροντας τα στον ιδιωτικό. Το μόνο που επιθυμεί είναι να καταργήσει τα stage στο δημόσιο τομέα μόνο και μόνο για λόγους δημοσιονομικής εξυγίανσης».
Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑΣ, Αλ. Τσίπρας, αμέσεως μετά τη συνάντηση που είχε, στη Θεσσαλονίκη, με συμβασιούχους και απασχολούμενους σε προγράμματα stage. Υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλάϊ των κινητοποιήσεων αυτών των ανθρώπων και θα διεκδικήσει:
* Να μην υπάρχει ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία
* να τους δοθούν αναδρομικά τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και
* να προκηρυχθούν θέσεις σταθερής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, εκεί που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά (υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία, περιβαλλοντική προστασία).
Σύμδωνα με τον κ. Τσίπρα, μέχρι να προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις , τα παιδιά που εργάζονται με προγράμματα stage δεν πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο. Και "κυρίως να μην τους δοθεί η δυνατότητα να περάσουν σε ένα άλλο καθεστώς εργασιακής σκλαβιάς, αυτή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου".
Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πατάει σε δυο βάρκες και πολύ σύντομα, αν συνεχίσει έτσι, θα βουλιάξει στο νερό».
Όσον αφορά τα εσωκομματικά, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος πλουραλιστικός και δημοκρατικός. Συζητάμε ανοιχτά και δημοκρατικά, προκειμένου να βρούμε τη λύση στα οργανωτικά προβλήματα που έχουν προκύψει». Κι όταν τον ρώτησαν ειδικότερα για τις τελευταίες τοποθετήσεις του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, απάντησε: «Ο καθένας λέει την άποψη του δημόσια και η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτή».
Για το ενδεχόμενο να μην δοθούν αυξήσεις στο δημόσιο από ένα όριο μισθού(2.000 ευρώ) και πάνω παρατήρησε: «Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι οι πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι που είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με μισθούς αστείους των 400, 500 και 600 ευρώ. Αν υπάρχουν και 100-200 στο δημόσιο που παίρνουν υψηλούς μισθούς, είναι προφανές ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί να διεκδικήσει γι αυτούς. Τα θέμα είναι τι θα κάνουμε με τη μεγάλη μάζα εργαζομένων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης».