Τους 15.000 άγγιξαν οι επισκέπτες της 25ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA και της παράλληλης Έκθεσης Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού HOTELIA, με τους εμπορικούς επισκέπτες να καταγράφουν αύξηση κατά 27,58% και με γενικότερη αύξηση του στοχευμένου-ειδικού ενδιαφέροντος των επισκεπτών της Έκθεσης, μέσω του νέου συστήματος ηλεκτρονικών προεγγραφών της HELEXPO.
Οι 4.782 εμπορικοί επισκέπτες της 25ης PHILOXENIA και της HOTELIA προέρχονταν από την Ελλάδα και άλλες 39 χώρες.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Expopartenariat πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της 25ης PHILOXENIA πάνω από 1400 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Υπενθυμίζεται ότι από τη HELEXPO προσκλήθηκαν στην 25η PHILOXENIA 70 tour operators από 22 χώρες.
Στην 25η PHILOXENIA και στη HOTELIA συμμετείχαν 800 εκθέτες από 18 χώρες.

Βραβεύσεις Καλύτερων Συμμετοχών

Από τον Πρόεδρο της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θέμη Καρτσιώτη, απονεμήθηκαν οκτώ Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας, πέντε Έπαινοι και επτά Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή σε ισάριθμες επιχειρήσεις, που ξεχώρισαν για τη συμμετοχή τους στην 25η PHILOXENIA και στη HOTELIA.
Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας απονεμήθηκαν στους εκθέτες:
ΝΙKOPOLIS HOTEL THESSALONIKI , DOMOTEL A.E., OLYMPIC AIR,
NOMAΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ, AEGEAN AIRLINES, CLASSICAL HOTELS, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΡΡΩΝ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ .
Αντίστοιχα, οι Έπαινοι της 25ης PHILOXENIA και HOTELIA απονεμήθηκαν στους εκθέτες: ΡΕΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, DAIOS HOTELS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ και ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ και τα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή στους εκθέτες:
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, SOLIDUS HOTEL SUPPLIES O.E.,
ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ OLYMPUS PLAZA, AVRA YACHTING, ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ και EGYPTIAN TOURIST OFFICE.

Η παρουσία του Νομού Δράμας
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Δράμας, με το 1ο Βραβείο Καλύτερης Δημιουργίας για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωση του περιπτέρου βράβευσε η Διοίκηση της HELEXPO τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας.
Με δυναμική και έντονη παρουσία και με επίκεντρο για την τρέχουσα περίοδο τον αστικό και χιονοδρομικό τουρισμό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας παρουσίασε την ταυτότητά της και ανέδειξε μέσω του επικαιροποιημένου και πλούσιου οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες του Νομού. Όλοι οι επισκέπτες είχαν επίσης τη δυνατότητα να γευτούν τα προϊόντα που παράγει ο Νομός Δράμας.

Τουριστικά βραβεία για τη Λευκάδα
Η Λευκάδα, απέσπασε συνολικά τρία Βραβεία στα φετινά «Philoxenia Tourism Awards», της PHILOXENIA. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην κατηγορία «Ομορφότερη ελληνική παραλία», το Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ η παραλία "Εγκρεμνοί" Λευκάδας κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η Λευκάδα κατέκτησε και το 4ο βραβείο στην κατηγορία «Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός».
Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Απολλωνίων κ. Γιώργος Λογοθέτης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Απολλωνίων Λευκάδας έχει βραβευτεί και στο εξωτερικό, όπως στη Μαδρίτη και Βερολίνο.

H φωτογραφία είναι του Ν. Στυλιανίδη από το phoroteportage.gr