«Στέκομαι μπροστά σας με πλήρη συναίσθηση του βάρους των ευθυνών θα σας μιλήσω για το όραμά μου για τις αξίες, τη διαδρομή και το μέλλον μιας μεγάλης παράταξης που ποτέ δεν έπαψε να βλέπει μπροστά», τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι πρώτος στόχος της Νέας Δημοκρατίας τώρα αλλά και στο μέλλον, εφόσον αναλάβει την εξουσία, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς «βασικότερη αιτία αμφισβίτησης του κοινωνικού μας συστήματος είναι το αίσθημα αδικίας εξαιτίας της περιθωριοποίησης».
«Δεν έχουμε ανάγκη νέας ιδεολογίας, αυτή είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, ενώ δεσμεύθηκε πως ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. θα στηρίξει κάθε μέτρο που ενισχύει τη διαφάνεια.
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε τέσσερα βασικά προβλήματα που παρατηρούνται στη χώρα μας: το γεγονός ότι δεν αναδεικνύονται οι αξίες της καινοτομίας και της δημιουργίας, το ότι εδώ και δεκατείες ζούμε με δανεικά, την προβληματική λειτουργία κράτους και θεσμών που έχουν ως αποτέλεσμα την ανομία και την έλλειψη σεβασμού σε κανόνες, αλλά και την αδυναμία του κράτους να ικανοποιήσει τους στόχους του.
«Η ΝΔ πρέπει να προτείνει νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων με βάση την παιδεία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, εθνική αυτογνωσία. Εθνικό είναι το αληθές», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
«Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα την 29η Νοεμβρίου, εγώ θα είμαι εδώ, θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αν μου κάνετε την τιμή και με εκλέξετε πρόεδρο δεσμεύομαι να κινούμαι ενωτικά, υπεύθυνα και συλλογικά», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.