Για... τελευταίο μας το κρατούσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. Όπως ανακοίνωσε, σε ομιλία του για την επιχειρηματικότητα και τις εταιρίες κατασκευών, στο πλαίσιο του Money Show, θα μπουν διόδια και στην Εγνατία Οδό, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπληρωμή των έργων, αλλά και για τη συντήρηση του δικτύου.
Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η τεχνογνωσία της εταιρίας «Εγνατία ΑΕ» θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή έργων οδικών δικτύων στην Κρήτη και τη Βουλγαρία. Ο κ. Μαγκριώτης μιλώντας στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show με θέμα: «Τεχνικά Έργα Βόρειας Ελλάδας», χαρακτήρισε μοναδική την εμπειρία σε θέματα μελέτης και κατασκευής αυτοκινητοδρόμων που έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, με την κατασκευή του δρόμου Αλεξανδρούπολη - Ηγουμενίτσα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία ΑΕ» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Όσο για το πότε θα αποδοθεί ολόκληρη η Εγνατία, πρόσθεσε πως, τον ερχόμενο Μάρτιο, με την κατασκευή της γέφυρας στο Περιστέρι της Ηπείρου, θα παραδοθεί σε χρήση ολόκληρη. Για την έναρξη λειτουργίας των διοδίων την τοποθέτησε μέσα στο 2010 και ως λόγους εφαρμογής του μέτρου ανέφερε τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου, αλλά και την αποπληρωμή του δανείου, ενός δισ. ευρώ, που πήρε το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του έργου.