Ξυλοδαρμών συνέχεια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Μετά τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής, σήμερα μέλη της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν περίπου 100 μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ -"μαζί με μπράβους και με εξωπανεπιστημιακά στοιχεία", όπως καταγγέλλει η ΔΑΠ- εμπόδισαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και μέλη του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ να εισέλθουν στο χώρο του Πανεπιστημίου και πιο συγκεκριμένα στο υπόγειο της Σχολής όπου βρίσκεται ο χώρος της ΔΑΠ. Εκεί -πάντα σύμφωνα με την καταγγελία- τα μέλη της ΠΑΣΠ προπηλάκισαν και επιτέθηκαν εναντίον των φοιτητών της ΔΑΠ με πέτρες και ξύλα. "Η βίαιη επίθεση, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από μέρους της ΠΑΣΠ των εξόδων του κτηρίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές που πρόσκεινται στην παράταξη της ΔΑΠ", υποστηρίζουν.
Η ΔΑΠ, σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «η παράταξη της ΠΑΣΠ συνεχίζει την ίδια καθεστωτική και αλαζονική συμπεριφορά που από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς επιδεικνύει, καθώς οι επιθέσεις από μέρους της έχουν καταστεί καθημερινή πρακτική». Επισημαίνουν δε, πως οι πρακτικές αυτές κάθε άλλο παρά ενισχύουν το ελληνικό πανεπιστήμιο, αντιθέτως διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του και υποβαθμίζουν τις σπουδές των φοιτητών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αυτή τη στιγμή μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ συνεχίζουν να εμποδίζουν την είσοδο στο Πανεπιστήμιο των φοιτητών.
Μέλη της ΔΑΠ αναρωτιόνται «αν με τις πράξεις της κυβερνητικής ΠΑΣΠ συντάσσεται το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αλήθεια, αυτό είναι το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που οραματίζεται η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου», καταλήγει.