Για σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUMC) σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος, Ιωάννης Γιάγκος.

* Κατατίθεται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, το σχέδιο προϋπολογισμού δαπανών του ελληνικού κοινοβουλίου για το οικονομικό έτος 2010.

* Συνεδριάζει από σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 του μηνός η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ασχοληθεί με θέματα ημερήσιας διάταξης.

* Κλείνουν από σήμερα 4/11 προληπτικά και για επτά ημέρες η Α' και Γ' Τάξη του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου του Νομού Χαλκιδικής και το Α1 και Α2 Τμήμα Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λόγω κρουσμάτων της γρίπης Α-Η1Ν1. Κλειστό από χθες και για επτά ημέρες το 3ο Νηπιαγωγείο Μακροχωρίου του Νομού Ημαθίας.

* Στις 8:45 π.μ. ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Global Forum on Migration and Development, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

* Στις 9 π.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Αλέξανδρος Τσιούμης» εκδήλωση για φοιτητές και αποφοίτους με θέμα: «Υποτροφίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Διασύνδεσης: www.cso.auth.gr

* Στις 11 π.μ., εγκαίνια από το Δήμο Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τη Δ/νση Τροχαίας Θεσ/νικης σε έκθεση με θέμα ‘’Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2009’’, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 62) από τον Διευθυντή της Τροχαίας Θεσ/νικης Ταξίαρχο κ.Κων/νο Μπλετσογιάννη.

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα παρασημοφορήσει τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και Πάσης Φινλανδίας, Λέοντα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-μούν.

* Στις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος ΚΕΔΚΕ για οικονομικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απασχόλησης.

* Στη 1 μ.μ. ο Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μούν με τον οποίο θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση. Στη 1:15 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

* Στη 1 μ.μ. η συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής με αντικείμενο την πολιτική για το φάρμακο και τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, του υφυπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη, της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και των υφυπουργών Μάρκου Μπόλαρη και Φώφης Γεννηματά.

* Στη 1:15 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, συνέντευξη Τύπου του υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη, στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

* Στις 3 μ.μ. στην αίθουσα 151 της Βουλής, σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με φορείς εργαζομένων με stage και συμβασιούχων.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο Nikopolis Thessaloniki συνάντηση εργασίας με τίτλο: «Καινοτομία στον Κλάδο Τροφίμων – Ευκαιρίες για Χρηματοδότηση Ερευνητικών Εργων», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο πλαίσιο του έργου RAF REGIONS.

* Στις 5:15 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-μούν.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-μούν.

* Στις 7 μ.μ., ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Ενέργειες προβολής και προώθησης των ελληνικών τυριών Π.Ο.Π. στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "ΑΠΟΛΛΩΝ "του Mediterranean Palace Hotel, Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου Θεσσαλονίκη.

* Στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί «Φιλολογικό μνημόσυνο Γιώργου Κάτου 1943-2007».

* Στις 9 παρά 10 το βράδυ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο προς τιμή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι-μούν.