Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για έξι μοναδικές παραστάσεις. Δίνει συναυλίες, στην Αποθήκη του Μύλου, στις 4-5-6-11-12-13 Δεκεμβρίου 2009. Ο ξεχωριστός ερμηνευτής και δημιουργός με την ιδιαίτερη αύρα, μετά από τις δεκάδες συναυλίες που έδωσε σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, τις παραστάσεις που έδωσε στη Γερμανία και τη Γαλλία αλλά και την μοναδική συναυλία στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με την Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσει το 2009 στην Αποθήκη του Μύλου.
Κάθε δημιουργία του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μία εσωτερική διαδρομή και μία ξεχωριστή ιστορία. Στα έξι χρόνια που πέρασαν από τοn προηγούμενο του δίσκο, δημιούργησε την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα δουλειά του, με τίτλο «Νεροποντή».
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει αποτελείται κυρίως από τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας. Η ενορχήστρωση κάποιων τραγουδιών πλησιάζει την πρώτη εκτέλεση, ενώ στα περισσότερα διαφοροποιείται πολύ, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό και μια μουσική ελευθερία με αποτέλεσμα το κοινό να απολαμβάνει μία μοναδική μουσική εμπειρία από ένα σχήμα ιδιαιτέρως ταλαντούχων και ευφάνταστων μουσικών. Ο κύκλος εμφανίσεων αυτής της τόσο δεμένης μουσικής ομάδας θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα.
Πιο συγκεκριμένα, συνοδοιπόροι του είναι οι:
Σωτήρης Λεμονίδης (πιάνο, πλήκτρα)
Γιώργος Καλούδης (βιολοντσέλο, κρητική λύρα)
Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα)
Την επιμέλεια ήχου έχει ο Βαγγέλης Λάππας ενώ τους φωτισμούς επιμελείται ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.