Η ιστορική και μαρτυρική Δράμα φοράει τα γιορτινά της και η "Ονειρούπολη" ανοίγει τις πύλες του παραμυθένιου χωριού του Αη-Βασίλη που στήνεται στον πανέμορφο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία της πόλης, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, παραμονή της πολιούχου της, Αγίας Βαρβάρας. Ο Δήμος Δράμας τιμά και αναδεικνύει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα ενώ δίνει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές και αξέχαστες γιορτινές στιγμές.
Αυτό τονίστηκε απο το δήμαρχο Δράμας, Θωμά Μαργαρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή την έναρξη της φετινής "Ονειρούπολης", που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Παραβρέθηκαν, ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της "μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής της Ελλάδας", όπως θέλουν να την ονομάζουν στη Δράμα.
Στη συνέντευξη, στην οποία προβλήθηκε βίντεο με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές των προηγούμενων 5 χρόνων παρουσιάστηκαν οι 100 και πλέον εκδηλώσεις, οι δράσεις και το πρόγραμμα της φετινής "Ονειρούπολης" που θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου.
Ειδική αναφορά έγινε στην "ψυχή" της εκδήλωσης, στους εκατοντάδες εθελοντές που δραστηριοποιούνται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο, στους χορηγούς που σιγά σιγά μπαίνουν στην "Ονειρούπολη" και βοηθούν ουσιαστικά στην επιτυχία της, στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και στους υπαλλήλους του Δήμου Δράμας που πέρα από ωράρια και υπαλληλικές υποχρεώσεις κάνουν κατάθεση ψυχής.
Για το δήμαρχο, "πνεύμα εξωστρέφειας που δείχνει η Δράμα. Η Δράμα βγαίνει μπροστά, η Δράμα πάει ψηλά. Η Δράμα παίρνει τη θέση που της αξίζει", τόνισε