Σε ανοικτή σύσκεψη με θέμα «Προστασία του Πολίτη – Ασφαλείς Δήμοι» προήδρευσε σήμερα Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον δήμο Εχεδώρου. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν: ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, ο δήμαρχος Χαλάστρας Γρηγόρης Ουζούνης, ο δήμαρχος Αγ. Αθανασίου Αριστείδης Αραμπατζής, ο δήμαρχος Αξιού Νιίκος Γιουτίκας, ο δήμαρχος Κουφαλίων Δημ. Μπελίδης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Δημ. Παπαδόπουλος. Επίσης, το «παρών» έδωσε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, καθώς και πολίτες της περιοχής.
Ο υφυπουργός κ. Βούγιας, κατά την εισήγησή του, υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος προσωπικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη, γεγονός που καταδεικνύεται από τη σύγκλιση δεύτερης σχετικής σύσκεψης σε διάστημα ολίγων ημερών στην περιοχή. Μάλιστα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη θα επαναληφθεί σε έξι μήνες, προκειμένου να αξιολογηθούν οι παρεμβάσεις της πολιτείας.
Οι εκπρόσωποι των αρχών της περιοχής και οι πολίτες επεσήμαναν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, όπως αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας, ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας καθώς και χρήσης/εμπορίας ναρκωτικών, τα οποία απέδωσε στα έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Ο κ. Βούγιας επεσήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι τόσο η ασφάλεια του πολίτη, όσο και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της αστυνομίας και κοινωνίας. Επίσης, αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο, όπως η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, οι οποίες όπως δεσμεύτηκε θα επεκταθούν και στη δυτική Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Βούγιας σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα στηρίξει την αστυνομία με κάθε τρόπο και πως θα υπάρξει μέριμνα για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες τόσο για πρόσληψη περισσότερων αστυνομικών, όσο και για τη βελτίωση της εκπαίδευσής τους.