Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έναν χρόνο, η ανθρωποκτονία 72χρονου ελληνικής καταγωγής στη Σταυρούπολη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, έφθασαν στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη από το... κινητό του θύματος. Το είχε αγοράσει 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έδωσε, στις Αρχές, στοιχεία γι αυτόν που του το είχε πουλήσει κι ο οποίος αναζητείται.
Η δολοφονία είχε γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2008. Έναν χρόνο μετά, την Τρίτη και 13 Οκτωβρίου 2009, το κινητό τηλέφωνο του θύματος βρέθηκε στην κατοχή 37χρονου αλλοδαπού. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που πήρε η αστυνομία, με εισαγγελική παρέμβαση, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, ο 37χρονος χρησιμοποιούσε το κινητό από... την πρώτη στιγμή, μετά τη δολοφονία!
Ο 37χρονος συνελήφθη και κρατείται προφυλακισμένος στις Φυλακές Διαβατών. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, εντοπίστηκε επίσης ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την προανάκριση, ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το τηλέφωνο, το απόγευμα της ημέρας της δολοφνίας, από 43χρονο άντρα.
Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.