Δεκαοκτώ δάσκαλοι και πέντε μαθητές από σχολεία της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας, της Ισπανίας, της Βουλγαρίας και της Αγγλίας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του 3ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009, το πρωί, το Δημαρχείο Μενεμένης, προκειμένου να συναντήσουν τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Εκπαίδευσης.
Η συνάντηση μαθητών και καθηγητών με τον Δήμαρχο Μενεμένης αποτέλεσε την εναρκτήρια εκδήλωση της πρώτης εκπαιδευτικής συνάντησης της διετούς δράσης «Local and national symbols foster European friendship», που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Comenius».
Στόχος της δράσης είναι να δώσει στους μαθητές και τους δασκάλους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν πολιτισμικά σύμβολα των χωρών τους και μέσω αυτών να καλλιεργήσουν την αλληλοκατανόηση και το σεβασμό προς τις διαφορετικές εθνικότητες.
Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της εκπαιδευτικής συνάντησης του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν, επίσης, επισκέψεις των συμμετεχόντων σε μουσεία και μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Αύριο, οι προσκεκλημένοι δάσκαλοι και μαθητές θα μεταβούν στο 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, όπου θα διοργανωθούν συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα της δράσης, βιωματικές ασκήσεις, θεατρικά δρώμενα και αθλητικές δραστηριότητες. Στις αυριανές εργασίες θα συμμετάσχει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Μενεμένης, Αφροδίτη Ναλπαντίδου.
Το 3ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Comenius» με επίβλεψη και χρηματοδότηση του Ι.Κ.Υ.