Εμβολιασμοί με προβλήματα στη Θεσσαλονίκη. Όπως δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου Λακασά, «σε πολλές περιοχές δεν έχουν πάει τα εμβόλια, πιθανόν λόγω καθυστέρησης της μεταφορικής εταιρείας.Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μέρες θα γίνουν οι εμβολιασμοί παντού ,σε όλον τον πληθυσμό».
Χαρακτήρισε εγκληματικά λυπηρό το γεγονός ότι νοσηλευτές και γιατροί, που δουλεύουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε ογκολογικές κλινικές και σε παιδιατρικές κλινικές εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται κι έκανε λόγο για «εγκληματική αμέλεια». Πρόσθεσε ότι ο καθένας μπορεί, αν θέλει, να πάει στο νοσοκομείο και να εμβολιαστεί, χωρίς να του το απαγορεύει κανείς -κι ας μην ανήκει στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Καλή χαρακτήρισε την προσέλευση όσων θέλουν να εμβολιαστούν, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Ματθαίος Τσούγκας. Όπως είπε, έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν από τον ιό της γρίπης έχοντας όμως και κάποια άλλα προβλήματα ,ενώ δεν έχει διαπιστώσει ούτε μία ανεπιθύμητη ενέργεια και δράση του εμβολίου. Πρόσθεσε ότι όλοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο εκτός από εκείνους που έχουν αλλεργία στο αυγό.
Ικανοποιητική , χαρακτήρισε την προσέλευση και η διευθύντρια ΕΚΕΠΥ Βόρειας Ελλάδας Γλύκα Βλαχογιάννη. «Δεν βρίσκω το λόγο γιατί για το συνηθισμένο εμβόλιο να μη γίνεται θόρυβος και γίνεται για το συγκεκριμένο που είναι φτιαγμένο με την ίδια τεχνική. Μήπως γιατί το άλλο το πληρώνουν κι αυτό όχι;» ανέφερε η κ Βλαχογιάννη.