Τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει 52χρονος οδηγός ταξί, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος, τα ξημερώματα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2009, δέχτηκε επίθεση από άγνωστο -προφανώς πελάτη του- με μαχαίρι. Την ίδια στιγμή, πάντως, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Η επίθεση έγινε τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, στην περιοχή της Τούμπας. Ο οδηγός νοσηλεύεται με επτά μαχαιριές στο θώρακα και σε άλλα σημεία του σώματος, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπεάις του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Γάκη, χειρουργήθηκε τα ξημερώματα σε θώρακα και τράχηλο και η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 52χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος μέσα στο ταξί του στην οδό Μεγακλέους, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Ο άτυχος άνδρας είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί εδώ και 15 χρόνια.
Την αγανάκτησή του για το θλιβερό περιστατικό, εξέφρασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κώστας Γιαννακάκης. «Μόνο τους τελευταίους 4 μήνες σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 6 ένοπλες επιθέσεις σε βάρος οδηγών ταξί», είπε χαρακτηριστικά κι ανακοίνωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη γ.γ. Μακεδονίας - Θράκης.