Μια βδομάδα μετά τις πλημμύρες στην Πιερία, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, βρέθηκε στην περιοχή, μίλησε με αγρότες και δημάρχους κι έδωσε συνέντευξη Τύπου, για να ανακοινώσει το κυβερνητικό σχέδιο. Όπως γνωστοποίησε, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα υπογραφούν οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις για την οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά την επίσκεψή του σε περιοχές των Δήμων Δίου, Πέτρας και Ελαφίνας, είπε ότι εκτός από την καταγραφή θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα της αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια, αποθήκες και βιοτεχνίες. Επίσης, θα αποζημιωθούν άμεσα τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες για τις ζημίες που υπέστησαν.
Ανακοίνωσε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων κι όπως είπε, «επιλογή μας είναι να δώσουμε μόνιμες λύσεις σε προβλήματα που επαναλαμβάνονται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή».
Σε σύσκεψη που ακολούθησε, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου Πιερίας, παρουσία των βουλευτών του νομού Γιάννη Αμοιρίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Μαρίας Μίχου, του νομάρχη Πιερίας, Γιώργου Παπαστεργίου και των δημάρχων του νομού, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και των φορέων του νομού επισήμαναν ότι στην περιοχή σημειώνονται συχνά έντονες βροχοπτώσεις και κάθε πέντε χρόνια περίπου παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Υπογράμμισαν επίσης, ότι μέχρι τώρα λύσεις που δίδονταν ήταν αποσπασματικές και προσωρινές, ενώ ζήτησαν να λάβουν γρήγορα τις αποζημιώσεις τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες.
Ο κ. Μαγκριώτης συναντήθηκε και με επιτροπή εκπροσώπων φορέων και κατοίκων που εναντιώνονται στην εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στην περιοχή Αιγινίου από τον παραχωρησιούχο στο τμήμα «Ράχες Μαλιακού - Κλειδί» της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Παραδέχτηκε ότι τα διόδια που πληρώνουν οι πολίτες από την άνοιξη του 2008 και τα οποία προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη δύο φορές τους επόμενους 16 μήνες με βάση τις συμβάσεις παραχώρησης, είναι πολλά και ακριβά και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση σύντομα θα δώσει λύσεις. Παραδέχτηκε, ακόμη, την έλλειψη παράπλευρων δικτύων για τις τοπικές μετακινήσεις.