Με το... μισό Ποινικό Κώδικα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο 26χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009, το βράδυ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα οποία έγιναν μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, αμέσως μετά τις εκδηλώσεις εορτασμού για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου(τα οποία για τον πρύτανη του ΑΠΘ, προφανώς... δε μετράνε).
Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πρόκληση διακεκριμένης φθοράς, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών(είχε, στην τσέπη του, μικροποσότητα).
Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από όπου ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι ήταν μέλος ομάδας κουκουλοφόρων, τα μέλη της οποίας - πετώντας διάφορα αντικείμενα - προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία, εκδοτήρια και φυλάκια της εισόδου της ΔΕΘ, σε φωτεινούς σηματοδότες, σε καρτοτηλέφωνα, σε κουβούκλια στάσεων λεωφορείων του ΟΑΣΘ, σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού, καθώς και σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα.
Καλά που... κρατήθηκε ανοικτό το πανεπιστήμιο...