Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ (Δημοτική Τηλεόραση-Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης) θα μείνουν απλήρωτοι. Δε θα τους καταβληθεί, τόσο η εξόφληση Νοεμβρίου, όσο και οι αμοιβές Δεκεμβρίου, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων. Αιτία, η επιμονή της Παρέδρου, που συνυπογράφει τις πράξεις πληρωμών του δήμου, να βάλει την υπογραφή της στη μεταβίβαση χρημάτων, από τα ταμεία του δήμου, για την πληρωμή της μισθοδοσίας.
Το θέμα απασχόλησε την χθεσινή (Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009) συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία παραβρέθηκαν και οι δύο εργασιακές εκπρόσωποι στην τηλεόραση, Μ. Αναγνωστίδου και Β. Ανδρίτσου. Η κ. Αναγνωστίδου παρέδωσε στην ΕΣΗΕΜ-Θ τα έγγραφα (και τεύχος ΦΕΚ) από τα οποία προκύπτει ότι η εταιρία, από "Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης" μετεξελίχθηκε σε "Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Θεάματος", κάτι που σημαίνει ότι, μπορεί, χωρίς πρόβλημα, να συνεχιστεί η χρηματοδότησή της,α πό το δήμο Θεσσαλονίκης.
Να σημειωθεί εδώ ότι η Πάρεδρος επικαλείται ως πρόβλημα για να βάλει την υπογραφή της, αυτό ακριβώς: Ότι ο νόμος αναφέρει "δημοτικά ραδιόφωνα", ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να χρηματοδοτήσει τη ΔΕΠΘΕ.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ ευχαρίστησε την εργασιακή εκπρόσωπο, καθώς, όπως της είπαν, αναζητούσαν αυτά τα έγγραφα εδώ και καιρό.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ, πάντως, εκφράζουν την απορία τους για ποιο λόγο η συγκεκριμένη Πάρεδρος επιμένει σε έναν νόμο, ο οποίος έχει μετατραπεί, με δημοσίευση διατάγματος σε ΦΕΚ.