Συνάντηση με τους δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και με θέμα «Ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη» είχε σήμερα το πρωϊ στην Σταυρούπολη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας. Ο κ. Βούγιας τα... άκουσε από τους δημάρχους, οι οποίοι του επεσήμαναν πως η αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα, ειδικά η δυτική Θεσσαλονίκη, να έχει πρόβλημα κυρίως με τη διακίνηση ναρκωτικών.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού, "ο κ. Βούγιας τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της Αστυνομίας και των δήμων της πόλης και αναφέρθηκε σε πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες, καθώς και μέτρα για την οδική ασφάλεια.
Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι υπογράμμισαν ότι τα προβλήματα των δήμων τους επικεντρώνονται κυρίως στο ζήτημα της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών – ειδικά στην περιοχή του Δενδροποτάμου – στην ανεργία που γεννάει παραβατικές συμπεριφορές, καθώς και στις ελλείψεις προσωπικού, οχημάτων και τεχνολογικού εξοπλισμού στα αστυνομικά τμήματα και στην δημοτική αστυνομία.
Ο κ. Βούγιας, συμπλήρωσε ότι η επίλυση των προβλημάτων της πόλης απαιτεί την στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ δεσμεύθηκε για την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι αστυνομικοί να βγουν και πάλι στον δρόμο μιας και ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη της εγκληματικότητας.
Τέλος, συμφωνήθηκε η διοργάνωση μιας δεύτερης συνάντησης μεταξύ των δημάρχων και των αξιωματικών των αντίστοιχων αστυνομικών τμημάτων των περιοχών τους, κατά την διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, ούτως ώστε να υπάρξει αποτελεσματική και συντονισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων".
Στη συνέχεια, ο κ. Βούγιας συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου αναφέρθηκαν στα προβλήματα της μικροπαραβατικότητας, του παραεμπορίου και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος του κέντρου της πόλης που το καταστούν μη ελκυστικό για τους επισκέπτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του υφυπουργού "ο κ. Βούγιας διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι θα ληφθούν, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς την περίοδο των εορτών".