Λογικές βρίσκει, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι. Μαγκριώτης, τις αντιδράσεις των κατοίκων της Πιερίας, κατά της προσθήκης νέων σταθμών διοδίων και κατά του αντίτιμου που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν. «Όπως τόνισα και πριν από λίγες μέρες κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στην Πιερία για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πλημμύρες του Οκτώβρη, οι διαφωνίες των πολιτών είναι λογικές», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι Συμβάσεις Παραχώρησης που υπεγράφησαν το 2007 για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων προβλέπουν πολλά και ακριβά διόδια. Μάλιστα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με τις συμβάσεις, θα υπάρξουν ακόμη δύο αυξήσεις, οι οποίες σχεδόν θα διπλασιάσουν το σημερινό ύψος των διοδίων.
Οι λόγοι είναι δύο:
1. Η χαμηλή συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση των Αυτοκινητοδρόμων.
2.Η ενσωμάτωση κρυφών τοπικών φόρων στις Συμβάσεις υπέρ του δημοσίου.
Το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με το περιεχόμενο των Συμβάσεων ως αντιπολίτευσης. Ως Κυβέρνηση, προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί τις Συμβάσεις Παραχώρησης για να υπάρξει σημαντική μείωση των διοδίων.
Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα και με την έλλειψη τοπικού – επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο υποχρεώνει τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να πληρώνουν διόδια για μικρές τοπικές μετακινήσεις. Η προηγούμενη Κυβέρνηση, παρ’ ότι είχε δεσμευθεί ότι θα κατασκευαστεί το τοπικό - επαρχιακό δίκτυο, δεν έκανε τίποτα μέχρι τον Οκτώβριο και έτσι τα προβλήματα γίνονται πιο μεγάλα.
Θα δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τοπικού - επαρχιακού δικτύου σε περιοχές, όπου δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα για να δώσουμε εναλλακτικές λύσεις στις τοπικές μετακινήσεις», κατέληξε.