«Δεν θέλω μόνο την αγάπη σας αλλά και την ψήφο σας», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που πήρε το λόγο μετά. Απευθυνόμενος στον Κώστα Καραμανλή ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε τα εξής: «Θέλω τη δική σας ψήφο πρόεδρε γιατί εγώ στα δύσκολα σας στήριξα όταν οι άλλοι γίνονται λαγοί». Είπε ακόμη ότι μπήκε στην κούρσα για την προεδρία της Ν.Δ. για να εκφράσει τον προδομένο λαό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άσκησε δριμεία κριτική σε μέλη της κυβέρνησης που εμπιστεύθηκε ο κ. Καραμανλής και τα οποία «αδιαφόρησαν, έκλεισαν την πόρτα τους στο λαό και αποδείχθηκαν ανίκανοι».
«Κουράσαμε τον κόσμο μας, έξι χρόνια τρώγαμε τη σάρκα μας», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης, εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα βρει το δρόμο της αν γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές. «Υπάρχουν πολλά σάπια φρούτα στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι στη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να συμμετάσχει και ο απόδημος ελληνισμός.
«Οποιος και να εκλεγεί θα είμαι δίπλα του. Απαιτώ όμως από την αυριανή ηγεσία ένα κόμμα που όχι μόνο θα ακούει αλλά θα υπακούει και στους νεοδημοκράτες, που θα εκφράζει το αυτονόητο, τον πατριωτισμό και τη θρησκεία. Απαιτώ και απαιτούμε ένα κόμμα που θα αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη, που θα ακούει τον αγρότη, που θα αναγνωρίζει την προσφορά του μικρομεσαίου επιχειρηματία στην οικονομία».
Tέλος, κάλεσε τους συνυποψηφίους για την προεδρία της Ν.Δ. να ανέβουν στο βήμα και να δώσουν τα χέρια κάτι που έγινε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.