Τον Πρόξενο της Ρωσίας Mikhail Khatkevich δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης στις 9.00 το πρωί, στο γραφείο του. Ο Πρόξενος της Ρωσίας επισκέφθηκε τον Νομάρχη προκειμένου να τον αποχαιρετήσει ενόψει της αναχώρησή τους στην Μόσχα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. «Ήσασταν παρών σε όλες μας τις εκδηλώσεις, μεταφέρατε τα μηνύματα της Ρωσίας στην Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο. Η Θεσσαλονίκη σας αγάπησε σαν να ήσασταν ο μεγάλος αδελφός. Να μην την ξεχάσετε, ιδιαίτερα τη Μακεδονίας μας που είναι μία και Ελληνική και να στηρίζετε τις θέσεις μας γι’ αυτήν εκεί που θα είστε» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης. Ο κ. Khatkevich από την πλευρά του δήλωσε «Σας ευχαριστώ θερμά για τις εκτιμήσεις σας για την δουλειά μου. Ως εκπρόσωπος μιας μεγάλης χώρας προσπάθησα με την συνεργασία σας να προωθήσω και να αναπτύξουμε τις σχέσεις σε κατευθύνσεις οικονομικές, επιχειρηματικές, πολιτιστικές και τουριστικές».
Η συνάντησε έκλεισε με τις ευχές του Νομάρχη στον πρόξενο για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο οικονομικών στη Μόσχα «Είναι δύσκολο όταν συνδέεσαι με κάποιον άνθρωπο να τον αποχωρίζεσαι. Προωθήσατε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, αφήσατε την δική σας σφραγίδα στην Θεσσαλονίκη. Από την νέα σας θέση εύχομαι να συνεχίσετε να βοηθάτε την χώρα μας, για την ανάπτυξη και τις καλές μας σχέσεις» είπε. Ο πρόξενος αποχαιρέτησε τον Νομάρχη τονίζοντας «Μαζί μου παίρνω στην καρδιά μου ένα κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Φεύγω από αυτήν την ωραία πόλη με την αίσθηση ότι έχω κάνει το καθήκον μου με τον καλύτερο τρόπο. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις καλές σχέσεις των χωρών μας, την ανάπτυξη και την ειρήνη».
Τέλος ο κ.Ψωμιάδης χάρισε στον Πρόξενο της Ρωσίας ένα ασημένιο πρόπλασμα του Λευκού Πύργου και ένα βιβλίο με αναμνήσεις από την παλιά Θεσσαλονίκη, ενώ ο κ. Khatkevich δώρισε στον Νομάρχη ένα παραδοσιακό ρωσικό δίσκο για το σερβίρισμα του τσαγιού.