Η ατζέντα των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης εμφανίζει σταθερά στην πρώτη θέση το κυκλοφοριακό και την έλλειψη χώρων στάθμευσης αναδεικνύοντας το εν γένει ζήτημα της διαχείρισης των αυτοκινήτων και των μετακινήσεων σε μείζον και πιεστικό πρόβλημα της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της εξαμηνιαίας έρευνας R-point που διενήργησε η εταιρεία ερευνών, δημοσκοπήσεων και επικοινωνίας to the point στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Όπως προκύπτει, οι Θεσσαλονικείς επιλέγουν ως πρώτο πρόβλημά το κυκλοφοριακό με ποσοστό 26,9% και δεύτερο την έλλειψη χώρων στάθμευσης με ποσοστό 23,3%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι με την ίδια σειρά προτεραιότητας αξιολογήθηκαν τα προβλήματα αυτά και σε έρευνα που έγινε από την εταιρεία to the point εν όψει της ΔΕΘ (έρευνα Tpoint,25-28.09 με δείγμα 619 ατόμων ηλικίας άνω των 18 στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης)με το κυκλοφοριακό να συγκεντρώνει τότε ποσοστό 28,6% και την έλλειψη χώρων
στάθμευσης ποσοστό 23,1%.
Και τα δύο αυτά προβλήματα εμφανίζουν υψηλότερες τιμές μεταξύ των νεότερων, ενεργών και παραγωγικών ηλικιακών ομάδων με κορύφωση στην ομάδα 35-44 (κυκλοφοριακό: 36,4% & έλλειψη πάρκινγκ: 25,8%).
Σην περιοχική ανάλυση το κυκλοφοριακό συγκεντρώνει υψηλότερο ποσοστό (30,4%) μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην τρίτη θέση μεταξύ των προβλημάτων στην έρευνα R-point (Νοέμβριος ’09) εμφανίζεται η καθαριότητα (21,8%), η οποία «σκαρφάλωσε» εκεί από την 7η θέση που κατείχε στην προηγούμενη έρευνα (τότε σημείωνε ποσοστό 11,8%). Η καθαριότητα ως πρόβλημα εκτόπισε –υποβιβάζοντας από την τρίτη στην τέταρτη θέση- το ζήτημα της εγκληματικότητας και πλημμελούς αστυνόμευσης , χωρίς ωστόσο να επέλθει μεταβολή στα ποσοστά επιλογής του προβλήματος, τα οποία παρέμειναν και στις δύο έρευνες στα επίπεδα του 13%.
Στην έρευνα R-point (Νοέμβριος ’09)εμφανίζεται στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 10,3%, το ζήτημα των συγκοινωνιών. Πρόκειται για ένα ακόμα πρόβλημα που εμπίπτει στην κατηγορία της διαχείρισης των αυτοκινήτων και των μετακινήσεων.