Ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντουγκουτζάου, που έκανε την πρώτη νεκροψία, υπογραμμίζει ότι μετέφερε στις Αρχές και στους ανθρώπους του ξενοδοχείου, την άποψή του για τα αίτια του θανάτου και σχέτισε, μάλιστα, το περιστατικό με αυτό του θανάτου των παιδιών σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας, το 2006.
Μετά το θάνατο του πρώτου επιχειρηματία και την επισήμανση του ιατροδικαστή, αστυνομικοί του τμήματος Πανοράματος έκαναν αυτοψία. Στη συνέχεια κάλεσαν πραγματογνώμονα (είναι εξωτερικός συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ.), χωρίς να διαπιστώσουν την πηγή της διαρροής.
Ωστόσο ούτε η αστυνομία, ούτε η διεύθυνση του ξενοδοχείου αποφάσισαν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των πελατών και το ξενοδοχείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό πελατών καθ’ όλη τη μέρα της Πέμπτης εωσότου το βράδυ της ίδιας μέρας συνέβη το δεύτερο τραγικό γεγονός.
Μάλιστα, χθες το μεσημέρι, λίγο έλειψε να έχουμε και τρίτο τραγικό περιστατικό: Μια μαία, που έπαιρνε μέρος στο συνέδριο, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζαλίστηκε κι είχε τάση προς έμετο. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα δωμάτια όπου έμεναν τα θύματα βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα που αγγίζουν τα 70ppm.