Όλο και περισσότερους χτυπά το AIDS. Στην Ελλάδα, μέσα στο 2009, ως πριν μερικές ημέρες, είχαν δηλωθεί 462 νέα περιστατικά. Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου έτους, όπως δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό JAMA, εμφανίζονται πάνω από 50.000 νέα περιστατικά, ενώ 2.7 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως σε όλο τον κόσμο.
Όλοι μας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του κινδύνου και ειδικά οι νέοι. Σχεδόν 1 στους 4 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον HIV είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών και δυστυχώς ακόμα και σήμερα, που τόσο μεγάλη συζήτηση γίνεται για την εξάπλωση του ιού, το 30% των νέων δε χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Σε έναν κόσμο που ακόμα έχει προκαταλήψεις, κάποτε άγνοια, αλλά και μια αδυναμία να προσφέρει μια άμεση συζήτηση με επιστημονικά στοιχεία, το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας της χώρας που στηρίζεται από το Α.Π.Θ., με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τη μάστιγα του AIDS έχει ετοιμάσει εκστρατεία ενημέρωσης, με θέμα: "Μην τα περιμένεις όλα από τον άγγελό σου Ενημερώσου"!
σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, γίνεται μια προσπάθεια που απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ενεργοποιήσει όλους μας.
Στη χώρα μας, ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων AIDS, ανέρχεται σε περισσότερους από 9.500. Και η πρόσκληση-υπενθύμιση του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας για την ανάληψη μιας υπεύθυνης στάσης, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.