Έγινε, σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009, το μεσημέρι, η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", Χρύσα Αράπογλου, η οποία και μεσολάβησε για να κλειστεί το ραντεβού. Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στο τέλος της συνάντησης τέθηκε και το πρόβλημα με την πάρεδρο η οποία αρνείται να υπογράψει την επιπλέον χρηματοδότηση από το δήμο στην εταιρία (με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου), ώστε να λυθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας για τους μήνες Νοέμβριο (ένα 15νθήμερο) και Δεκέμβριο(μηνιάτικο και δώρο Χριστουγέννων). Καθώς, όμως, το θέμα ήταν διαφορετικό και ο υπουργός έπρεπε να αναχωρήσει για συνάντηση με τον πρωθυουπργό, δεν υπήρξε συζήτηση.
Στη συνάντηση ο κ. Ραγκούσης ζήτησε ενημέρωση, κάτι που έδειχνε ότι δεν ήταν καλά ενημερωμένος για όλες τις πτυχές του θέματος. Όπως φαίνεται, η υπόθεση οδεύει προς νέα παράταση, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι ναι μεν να μην κλείσουν τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά να συνδέσει τη συνέχιση λειτουργίας της με το νέο διοικητικό χάρτη της χώρας (Καποδίστριας 2).