Εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το οδυνηρό αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, διαμόρφωσε τις συνθήκες για να ανοίξει μια νέα σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Κατακτήσαμε -με μια ευρεία συναίνεση- το δικαίωμα να εκλέξουμε τη νέα ηγεσία του κόμματος, μέσα από τη βάση, μέσα από διαδικασίες ανοικτές στους πολίτες.
Σε όλη μου την πορεία στην πολιτική διακήρυξα με κάθε τρόπο ότι είμαι ενάντια σε μηχανισμούς και συστήματα. Επέλεξα πάντα να λέω τα πράγματα ξεκάθαρα, χωρίς να κρύβομαι, ιδιαίτερα δε σε μια κορυφαία στιγμή για την παράταξη, όπως είναι αυτή για την εκλογή νέας ηγεσίας. Η πορεία προς την εκλογή απέδειξε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα αγωνιστούν για ένα ανοιχτό και πλατύ κόμμα.
Σέβομαι και τιμώ όλους τους υποψηφίους . Άλλωστε, στις 30 Νοεμβρίου θα δώσουμε όλοι μαζί το παρόν για το νέο ξεκίνημα της παράταξης, ειδικά τώρα που η νέα ηγεσία θα προκύψει από τη βούληση των πολλών. Ωστόσο, ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υποψηφίων, αξιολογώντας τις προτεραιότητες που θέτουν και διαβάζοντας το πολιτικό τους πλαίσιο, καταλήγω στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι εκφράζει την προοπτική για μια νέα αρχή, που έχει ανάγκη η παράταξη και πολύ περισσότερο όλος αυτός ο κόσμος, που επί χρόνια στέκεται περήφανα στο πλευρό μας.»