Με 5.000 ευρώ επικηρύσσει τους δράστες της δολοφονίας και διαμελισμού αρκούδας, ο δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης. Το περιστατικό συνέβη πριν δυο μέρες και σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009, ο δήμος αποφάσισε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.
Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος κάνει λόγο για "φρικώδες έγκλημα που διαπράχθηκε προ ημερών στην περιοχή μας, με την θανάτωση και τον διαμελισμό μιας μικρής καφέ αρκούδας από άτομο που, σύμφωνα με τα ευρήματα, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για την τοπική μας κοινωνία".
Ήδη έχει συγκεντρωθεί ικανός αριθμός στοιχείων και μαρτυριών που, σύμφωνα με το δήμο, αργά η γρήγορα, θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.
Σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τον τοπικό Κυνηγετικό Σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», ο Δήμος Σταυρούπολης θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λογοδοτήσει ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης για τις πράξεις του, ενώ θα επιδιωχθεί η παραδειγματική τιμωρία του.
"Προς επίτευξη αυτού του στόχου, εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί επίσημα η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 5.000 Ευρώ υπέρ οιουδήποτε προσώπου παράσχει στοιχεία και καταθέσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη, τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη", τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.
Ως το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται οι εισηγήσεις των νομικών συμβούλων του Δήμου, ώστε να διασφαλιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανωνυμία όσων θα παράσχουν τις κατά τα ανωτέρω πληροφορίες, καθώς και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας. Εν συνεχεία, θα κοινοποιηθούν και επίσημα τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις επικοινωνίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη για όσους διαθέτουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
"Ο Δήμος Σταυρούπολης θα βρεθεί μπροστά σε κάθε εγκληματική ενέργεια που διαπράττεται εναντίον της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής μας, καθώς κάθε τέτοια πράξη στρέφεται εναντίον της γαλήνης και της ευημερίας της κοινωνίας μας", καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.