Μειώθηκαν, κατά περίπου 15%, σε σχέση με το 2008, τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στον νομό Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας, τα οποία δόθηκαν, χθες, στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Κώστα Μπλετσογιάννη, μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2009 σημειώθηκαν 69 τροχαία δυστυχήματα, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πέρυσι, είχαν φθάσει τα 81 (μείωση 14,81%). Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από τον διευθυντή Τροχαίας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια, που πραγματοποιούνται στον δήμο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι μειώθηκε, σε ποσοστό 12,64%, ο αριθμός των νεκρών, αφού στο τρέχον έτος έχασαν τη ζωή τους 76 άτομα και πέρυσι 87.
Επίσης, το 2009 ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και τραυματίστηκαν (σοβαρά και ελαφρά) 1.720 άτομα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008 ο αριθμός είχε ανέλθει σε 1.975 (μείωση 12,91% φέτος σε σχέση με πέρυσι).
Οι εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας διοργανώνονται σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), με έκθεση ανοιχτή στο κοινό. Σύμφωνα με το διευθυντή της Τροχαίας, σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την οδική συμπεριφορά και οδική ασφάλεια, την εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εμπέδωση κυκλοφοριακής αγωγής και παιδείας σε πεζούς και οδηγούς