Την άμεση εφαρμογή του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», προς όφελος τόσο της εθνικής οικονομίας, όσο και του περιβάλλοντος, ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β.Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Με επιστολή του προέδρου του, Νίκου Πέντζου, προς τις υπουργούς Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη και Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπιλή, υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι "το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την τόνωση της οικονομίας και την πράσινη ανάπτυξη".
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ υπενθυμίζει ότι η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε στο πρώτο επτάμηνο του έτους κατά 25,7% σε τετραγωνικά μέτρα, γεγονός που "αποτελεί προάγγελο για το τι θα ακολουθήσει το 2010 και το 2011", μετά από ένα "πολύ κακό" 2009. Προσθέτει ότι ο κτιριακός τομέας καταναλώνει σήμερα το 35% της συνολικής ενέργειας στην Ελλάδα και παράγει το 45% του διοξειδίου του άνθρακα, που εκλύεται στην ατμόσφαιρα.
"Προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μια συνδυασμένη δράση, που θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στον κτιριακό τομέα και θα δώσει ώθηση στον οικοδομικό κλάδο, μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει", υπογραμμίζει ο κ.Πέντζος και λέει για το πρόγραμμα ότι είναι "όχι μία εφάπαξ επιδότηση, αλλά μια επένδυση". Υποστηρίζει ότι, αν συνεχιστεί η εφαρμογή του, θα ωφεληθούν τόσο η οικοδομή και τα περιφερειακά επαγγέλματα (όπως οι μονωτές, οι ελαιοχρωματιστές και οι τεχνίτες κουφωμάτων), όσο και το περιβάλλον, οι μονάδες παραγωγής δομικών υλικών (κουφωμάτων, θερμομονωτικών υλικών, στεγανωτικών, κόλλας κτλ) αλλά και οι ιδιώτες (καθώς θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος για τα σπίτια τους).
Προτείνει, δε, το πρόγραμμα "να συνεχίσει να περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε μία οικοδομή, όπως αλλαγή κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμομόνωση και στεγανοποίηση δωμάτων, αλλαγή καυστήρων κλπ. και όχι να εκφυλιστεί περιλαμβάνοντας μικρό μέρος αυτών".