Με το μήνυμα «Ο λόγος στον Πολίτη» η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σειρά δημοσκοπήσεων. Αντικείμενο των ερευνών η άποψη των δημοτών για τις μεγάλες προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την απόφαση για τη διενέργεια των δημοσκοπήσεων αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης.
Στις δημοσκοπήσεις αυτές, θα διατυπωθεί σειρά ερωτημάτων προς τους πολίτες για θέματα που σχετίζονται με το τι αναμένει ο πολίτης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και το πώς τοποθετείται για τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Από τις απαντήσεις αυτές, μετά την επεξεργασία τους από ομάδες ειδικών επιστημόνων και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα όπλα στη διάθεση του κάθε δημάρχου. Με βάση αυτά τα συμπεράσματα ο κάθε δήμος θα μπορεί πολύ καλύτερα να αποτιμήσει το έργο του και να προγραμματίσει στοχευμένα τις μελλοντικές του δράσεις.
«Αποτελεί στρατηγική πολιτική ανάπτυξης της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης η εγγύτητα στον πολίτη και ο σεβασμός στην άποψή του. Οι ανάγκες, οι απόψεις και τα όνειρα των πολιτών αποτελούν για μας πυξίδα πορείας. Δημιουργούμε ένα εργαλείο το οποίο θα δώσουμε στη συνέχεια προς αξιοποίηση σε κάθε δήμο του νομού μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης θα εκδοθούν σε ειδικό έντυπο και θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΤΕΔΚ.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης από την ΤΕΔΚ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Interegg 4» με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και την κινητικότητα των εργαζομένων. Παράλληλα εγκρίθηκε η συμμετοχή της ΤΕΔΚ στην έκθεση «Polis» με περίπτερο προβολής των δραστηριοτήτων της.
Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν τα συγχαρητήρια και οι ευχές του Σώματος για καλή πορεία σε μέλη του ΔΣ που ανέλαβαν νέες θέσεις ευθύνης (όπως ο πρώην δήμαρχος Εχεδώρου, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Ζακαλκάς, Πρόεδρος της ΕΥΑΘ, ο Απόστολος Τσολάκης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ και η Μαρία Παυλίδου, μέλος, πλέον, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ).