Για δυο ώρες σήμερα το πρωί (Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009) απέκλεισαν το Διοικητήριο(πρώην υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης) εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Διαμαρτύρονταν επειδή, όπως λένε χαρακτηριστικά, πολεμούν τον Η1Ν1 χωρίς μέσα. Καταγγέλλουν ότι δε διαθέτουν ούτε ειδικές στολές κι όμως, έρχονται καθημερινά σε επαφή με φορείς.
Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης, μίλησε πριν λίγο στο FM100 και στο δημοσιογράφο Γ. Αδάμ. Όπως είπε, ζητούν συνάντηση με την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επειδή, όπως υποστηρίζουν, χρειάζονται άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αντικατάσταση των παλιών ασθενοφόρων. Ο κ. Αγγελίδης, ειδικά για το θέμα της Νέας Γρίπης, επεσήμανε ακόμη ότι τα ασθενοφόρα θα έπρεπε, μετά τη μετακίνηση ασθενούς με νέα γρίπη, να ακινητοποιούνται και να απολυμαίνονται, κάτι που δε γίνεται, καθώς τα οχήματα είναι ελάχιστα για τις ανάγκες μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη.
Πρόσθεσε ο σημερινός αποκλεισμός του Διοικητηρίου είναι η αρχή των κινητοποιήσεων. Από την επόμενη Δευτέρα οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν: Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ια πραγματοποιούν, κάθε μέρα, συμβολικές καταλήψεις σε νομαρχίες, σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

φωτογραφία από παλιότερη κινητοποίηση