Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας και με την επιθυμία να αποτελέσει παράδειγμα για ανάληψη οικολογικής δράσης, το επετειακό 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και ενδυναμώνει φέτος τον «πράσινο» διάλογο με το κοινό, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις οικολογικού περιεχομένου.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στις δράσεις αυτές, με το Green Infopoint, που θα λειτουργεί στο χώρου του λιμανιού κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (13-22 Νοεμβρίου), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Στο «πράσινο» αυτό περίπτερο, μέσα από ένα διαδραστικό χάρτη της Γης, οι επισκέπτες ενημερώνονται για σημαντικά οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας, καθώς και για τα θετικά βήματα που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε δέκα ψηφιακούς μετρητές απεικονίζονται σε πραγματικό χρόνο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για το περιβάλλον, δίνοντας στον επισκέπτη μια ρεαλιστική και πλήρη εικόνα για τις επιπτώσεις των ανθρωπίνων δράσεων στον πλανήτη μας.