Πεδίο μάχης, για άλλη μία φορά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Μάχη με μαχαίρια και θύμα 35χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα. Ο 35χρονος φέρει τραύμα από μαχαίρι ύστερα από συμπλοκή άγνωστων ατόμων. Σκηνή της συμπλοκής ο χώρος έξω από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Μάλιστα, το θύμα, φέρεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τα αίτια της συμπλοκής δεν έγιναν γνωστά. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο χώρο. Μπορεί, αυτήν τη φορά, να μην ενέχονται στη συμπλοκή άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά μάλλον εξωπανεπιστημιακοί, παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου, είναι, όμως, γνωστό σε όλους ότι το Α.Π.Θ. αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, αφού στους χώρους του βρίσκουν, συχνά, καταφύγιο, παραβάτες κάθε μορφής.
Μιλώντας στον «Τ.Θ.» ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Μάνθος, διευκρίνισε πως το περιστατικό δεν συσχετίζεται με το πανεπιστημιακό άσυλο και πως το πανεπιστήμιο οφείλει να είναι ανοιχτό προς όλους. Ακόμα ο κ. Μάνθος, τόνισε πως μαχαιρώματα στην πόλη συμβαίνουν πολύ συχνά –και το Α.Π.Θ. είναι μέρος της πόλης. Πάντως, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο εντός πανεπιστημιακού χώρου στα τρία χρόνια που κατέχει τη θέση του πρύτανη.
Τέλος, ο πρύτανης του Α.Π.Θ. υπογράμμισε πως «δε γίνεται έλεγχος στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στους χώρους του πανεπιστημίου».