Από εκεί που η εξέδρα γκρίνιαζε για την απόδοση του Ηρακλή (έχανε στο ημίχρονο 0-2), φθάσαμε στο σημείο να γκρινιάζει στο διαιτητή, που ακύρωσε γκολ στο ενενηνταφεύγα κι έτσι, έμεινε το... 2-2. Το σκορ άνοιξε στο 18, όταν ο Μπρίτο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τετ α τετ με τον Κοβαλέφσκι. Στο 22 τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους, όταν ο Γιαννούλης έκανε τραγικό λάθος, ο Μπρίτο έκανε την ασίστ και ο Περόνε δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει εκ νέου τον Κοβαλέφκσι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Γηραιό αφού στο 55ο λεπτό ο Γιάκομπ βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη και δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να κάνει το 1-2. Στο 92ο λεπτό, ο Επστάιν έκανε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κοβαλέφσκι που προωθήθηκε πήρε την κεφαλιά, έστρωσε στον Βέλλιο και αυτός νίκησε τον Μιχαηλίδη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 2-2.
Ενα λεπτό αργότερα έγινε η φάση που ξεσήκωσε τους φιλάθλους. Σε σέντρα σηκώθηκαν για τη μπάλα Γιάκομπ και Μιχαηλίδης. Ο πρώτος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του δεύτερου, αλλά με το δεξί του χέρι παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής σφύριξε δείχνοντας το χέρι του, όλοι νόμισαν πως υποστήριζε ότι το γκολ μπήκε με χέρι κι έτσι τελειώσαμε με παρεξήγηση και γκρίνιες.