Για αίσχος στο Δέλτα του Αξιού κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Αναφέρονται, σε ανακοίνωσή τους, στην ανέγερση αποθήκης στην περιοχή και υπογραμμίζουν ότι, για άλλη μία φορά, δεν εφαρμόζεται η υπάρχουσα νομοθεσία. "Η περιβαλλοντική καταστροφή στο Πάρκο του Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα με την ανέγερση κτίσματος εμβαδού 12στρ. καταδεικνύει τα προβλήματα που δημιουργεί η μη εφαρμογή της πρόβλεψης του Ν.2742/99 ο οποίος προέβλεπε ότι οι φορείς διαχείρισης των εθνικών πάρκων πρέπει να γνωμοδοτούν θετικά πριν από την παροχή άδειας για οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα εντός των ορίων ευθύνης τους που έπρεπε να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτική", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι "οι προστατευμένες περιοχές έχουν αφεθεί στην τύχη τους έρμαια της αδιαφορίας και των εκάστοτε συμφερόντων. Έχουν μετατραπεί σε απέραντους σκουπιδότοπους - υπολογίζονται σε περίπου 18.000 κυβικά μέτρα σκουπιδιών στο Εθνικό Πάρκο του Αξιού- χάνοντας τον οικολογικό, αναπτυξιακό και παραγωγικό τους χαρακτήρα. Δυστυχώς τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι δημόσιοι φορείς, όπως η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που δε συνεργάζονται με άλλους δημόσιους φορείς όπως είναι ο Φορέας Διαχείρισης και δεν εφαρμόζουν την πρόβλεψη με τραγικά αποτελέσματα για το περιβάλλον".
Καταγγέλλουν, επίσης, την "πολυνομία και τις διαφορετικές ερμηνείες" των νόμων, μέσα από τις οποίες "νομιμοποιούνται δραστηριότητες οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τη βασική υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται το νόμο και το περιβάλλον, να διασφαλίζει την ποιότητα και τη βιωσιμότητα της περιοχής αλλά να εξασφαλίζει και την οικολογική ανάπτυξη της προστατεύοντας την οικονομική ευημερία".
Για τους Οικολόγους Πράσινους "οι προστατευμένες περιοχές μπορούν να αποτελέσουν υπόδειγμα πράσινης οικονομίας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υψηλή οικολογική τους αξία αλλά και την οικονομική ευημερία των κατοίκων". Και καταλήγουν, υπογραμμίζοντας:
"Το αίσχος στο Δέλτα του Αξιού πρέπει να σταματήσει αμέσως"!