Η ΠΟΕΣΥ, εξέδωσε, σήμερα, ανακοίνωση, για το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ. Με την ανακοίνωσή της ζητά από τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να ανοίξει διάλογο για το θέμα, ώστε να υπάρξει θετική λύση για τους εργαζόμενους. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, έχει ως εξής:
Λίγες ημέρες πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις και τους Τεχνικούς, είχαν συμφωνήσει με την ΚΕΔΚΕ και την προηγούμενη κυβέρνηση στο πλαίσιο λειτουργίας των Ρ/Τ δημοτικών σταθμών.
Τότε Ομοσπονδία και εργαζόμενοι είχαν συμφωνήσει ότι:
1. Θεωρούν καταρχήν θετική την πρόταση η οποία επιτρέπει την αδειοδότηση σε εταιρείες ειδικού σκοπού και όχι σε Α.Ε.
2. Πιστεύουν ότι καταρχάς πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη διατύπωση για τον κοινωνικό (κοινωφελή) χαρακτήρα των δημοτικών Ρ/Τ σταθμών, ώστε να θωρακισθούν απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή προσφυγής.
3. Οι άδειες είναι περιουσία του κράτους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ιδιώτες. Οι οικονομικές υποχρεώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων βαρύνουν τους Δήμους.
4. Στις νέες ρυθμίσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι δημοτικοί Ρ/Τ σταθμοί, που σήμερα παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. ο “Ξένιος 94.3”, και να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.
Με αυτές τις σκέψεις καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση, να ανοίξει τώρα τη συζήτηση για οριστική λύση του θέματος.