Σήμερα θα γίνουν:

* Στις 11:00 πμ, η Δημοτική Αστυνομία, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για συνεργασία με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει στο κτίριο της Αντιδημαρχίας σύσκεψη με τον Κοινωνικό Σύνδεσμο Κατοίκων Χαριλάου. Στόχος της σύσκεψης αυτής είναι η συνεργασία της Υπηρεσίας μας με ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις πολιτών, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού σε δράσεις και ενέργειες που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» με θέμα τη συμμετοχή του στις διαδικασίες εκλογής προέδρου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.


* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθείσ το Προεδρικό Μέγαρο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στη 1:30 μ.μ., ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας - Θράκης παραδίδει το υπουργείο στον υπουργό Εσωτερικών Δ. Ραγκούση.

* Στις 6 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το ζωοφιλικό σωματείο «Ο Άργος» διοργανώνει σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στην πλατεία Αριστοτέλους εκδήλωση για τα Puppy Mills (παράνομα εκτροφεία σκύλων μαζικής παραγωγής με άθλιες συνθήκες για τα ζώα). Θα γίνει προβολή βίντεο και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια για να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας τη «σκοτεινή» πλευρά των εκτροφείων.

* Στις 6 μ.μ. στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η έναρξη της διήμερης δημοπρασίας σπάνιων βιβλίων του περιοδικού «Βιβλιοφιλία».

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η αναγόρευση σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του καθηγητή-διευθυντή της Μονάδας Νοσημάτων Υπέρτασης στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο (Ιατρική Σχολή Pritzker), Γεωργίου Μπάκρη.