Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή χαρακτήρισε την διαδικασία αναγκαίο άλμα εμπιστοσύνης, και τόνισε ότι πρέπει να αποφασίζει το κάθε μέλος για την κορυφαία επιλογή του κόμματος. «Δίνουμε άποψη και έκφραση άποψης» είπε ο κ.Σαμαράς. Είπε ότι συμφωνήθηκε απο όλους η εκλογή απο τη βάση «υπογράψαμε και η υπογραφή μου εμένα με δεσμεύει» πρόσθεσε. Ανέφερε ότι μετά προτάθηκε να ψηφίζουν και οι φίλοι και δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα «αρκεί να συμφωνήσουν όλοι και να πάμε ενωμένοι».
Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι τους άκουσε όλους, και πρόσθεσε:
«Δεσμεύομαι σε ότι έχω υπογράψει και απο εκεί και πέρα ότι νέο υπάρχει εμπιστεύομαι τη σοφία της Οργανωτικής Επιτροπής». Ζήτησε όμως «να λυθεί σήμερα γιατί κουράζουμε με τις ατέλειωτες ωρες διαδικασίας». Ο κ.Σαμαράς είπε ακόμη ότι πρέπει να απαντήσει η ΝΔ πολιτικά στην επίθεση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ «στα νέα παιδιά, στον φορολογούμενο της μεσαίας τάξης, απέναντι στον πολίτη που γεύεται κομματικές συμπεριφορές απο το χθες».
Τέλος κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στη βάση. Της το χρωστάμε».