Αιτία οι παρατημένοι δρόμοι μετά από τοποθέτηση αγωγών

«Προθεσμία δέκα ημερών δίνει η διοίκηση του δήμου Αγίου Παύλου στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή». Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Νικόλαος Βαρσάμης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου, επισημαίνοντας πως η υπομονή τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των κατοίκων έχει εξαντληθεί.
«Από τον Ιούλιο προσπαθούμε να πείσουμε την ΕΥΑΘ, με επιστολές και προσωπική επικοινωνία, να επιδιορθώσει το οδόστρωμα στους δρόμους που παρουσιάζουν πρόβλημα. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση», υπογράμμισε ο κ. Βαρσάμης.
Να σημειώσουμε πως μετά την παρέλευση της προθεσμίας, ο δήμος θα αποκαταστήσει το πρόβλημα και στη συνέχεια θα αξιώσει το δαπανηθέν χρηματικό ποσό από την ΕΥΑΘ.
Όπως είναι γνωστό η ΕΥΑΘ προχώρησε σε εργασίες για την επιδιόρθωση βλαβών του δικτύου της, χωρίς όμως να αποκαταστήσει το οδόστρωμα. Επίσης δε φρόντισε για την απομάκρυνση των χωμάτινων μπαζών.
Τα προβλήματα δεν περιορίζονται σε μία οδό αλλά σε αρκετές. Συγκεκριμένα: Στις «Μπιζανίου» με «Ηπείρου», «Μαραθώνος», «Αθανασίου Διάκου», «Παύλου Μελά» με «Πριάμου», «Παύλου Μελά» με «Ποσειδώνος».
Όλα αυτά όπως είναι φυσιολογικό να έχουν προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. «Σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα φθοράς αυτοκινήτων και δικύκλων, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κινδύνευσαν παιδιά και πολίτες», κατέληξε ο κ. Βαρσάμης.