Αύριο, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ώρα 21.00, ο Ivo Pogorelich (Ίβο Πογκορέλιτς), ο «Διόνυσος του πιάνου», διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες της εποχής μας, που ξεχωρίζει για την ποιητική του εσωτερικότητα, την ασύλληπτη δεξιοτεχνία του και τις εντυπωσιακές αντισυμβατικές ερμηνείες του, θα συμπράξει για πρώτη φορά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, ενός από τους πιο επιφανείς μαέστρους της νεότερης γενιάς. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των MΔ΄ Δημητρίων.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Ivo Pogorelich και η Κ.Ο.Θ. θα συμπράξουν στο Κοντσέρτο αρ. 2 για πιάνο και ορχήστρα του Sergei Rachmaninov, ένα από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα που συναρπάζει με τη ρομαντική του ατμόσφαιρα και την αστείρευτη μελωδικότητά του. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία αρ. 3 του Sergei Rachmaninov, ένα έργο που συνδυάζει το ρομαντικό λυρισμό με μοντέρνα στοιχεία.
Η συναυλία αυτή αναμένεται να αποτελέσει μια μεγάλη στιγμή για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης!
Εισιτήρια για τη συναυλία διατίθενται στο Ταμείο της Κ.Ο.Θ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00. Την ημέρα της συναυλίας το Ταμείο της Κ.Ο.Θ. θα λειτουργήσει στο χώρο της συναυλίας (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), από τις 19:00 έως τις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: €30,00 -25,00 -20,00 & μειωμένο-ομαδικό €20,00 -15,00. Οικογενειακό €60 -50,00 -40,00.