Με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα, η οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, στο Πεδίο του Άρεως, επί της οδού Γκιλφόρδου, κοντά στο σημείο όπου μιλούσε την Παρασκευή ο Κώστας Καραμανλής, με τη συνεργασία της "Φράξιας Μηδενιστών". Στη δεκασέλιδη προκήρυξη τους τονίζουν ότι «η αρχή για το μπαράζ των βομβιστικών επιθέσεων αποφασίστηκε να ξεκινήσει από το σπίτι της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη» και να «κορυφωθεί και να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέσα στις επόμενες δύο μέρες».
Αναφέρουν επίσης, ότι οι συλληφθέντες στο Χαλάνδρι δεν έχουν σχέση με την οργάνωση και λένε ακόμα ότι το γεγονός ότι βρέθηκε στο Χαλάνδρι η ύπαρξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού, παρόμοιου με αυτό που χρησιμοποιούν, δε σημαίνει τίποτα και αυτού του τύπου οι μηχανισμοί δεν αποτελούν ένα είδος «πατέντας», καθώς γίνονται με υλικά που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.
Οι Πυρήνες της Φωτιάς, καταλήγοντας, «χαιρετίζουν» τους συλληφθέντες για τη ληστεία τράπεζας στα Τρίκαλα Χρήστο Στρατηγόπουλο και Αλφρέντο Μπονάνο.