Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Θεσσαλονίκης από την προσωπική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει λουκέτο στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Υπάρχουν άνθρωποι που, ακόμη δεν το πιστεύουν… Την ίδια στιγμή, στο ΥΜΑΘ ετοιμάζονται για τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής(στις 13.30 στην ειδική αίθουσα του Διοικητηρίου).
Ο κ. Παπανδρέου αναγκάζεται να στείλει, στη Θεσσαλονίκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση. Εξάλλου, το πρωτόκολλο προβλέπει να παραδίδει υπουργός, σε υπουργό. Έτσι, σήμερα, ο τελευταίος υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, θα παραδώσει το υπουργείο –και μαζί και τα κλειδιά- στον κ. Ραγκούση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλαφάτης θα είναι «κάτι παραπάνω από δηκτικός» στη σύντομη ομιλία που είθισται να εκφωνεί ο υπουργός που παραδίδει. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι, χθες βράδυ, ο κ. Ραγκούσης ανέθεσε στο επιτελείο του υπουργείου του να ετοιμάσει κάποια βασικά σημεία που να απαντούν στις αντιδράσεις για την κατάργηση του υπουργείου.
Αυτό, πάντως, που κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει –κι αναμένεται να υπογραμμίσει κατά τη σημερινή τελετή ο κ. Καλαφάτης- είναι ότι η μετονομασία του τότε υπουργείου Βόρειας Ελλάδας σε υπουργείο Μακεδονίας Θράκης το 1985, αποφασίστηκε από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έγινε, συμβολικά, ο πρώτος… ένοικος με τον τίτλο «υπουργός Μακεδονίας Θράκης».

Διαβάστε με κλικ εδώ: Οι εργαζόμενοι στο ΥΜΑΘ μιλούν για το ΥΜΑΘ