Την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ δημοσιοποίησε μιλώντας στον Real Fm o Λευτέρης Ζαγορίτης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θα παραμείνει ενεργός πολιτικά. Αναφορικά με το ενδεχόμενο η ανάδειξη του προέδρου να γίνει με ανοιχτή εκλογή, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε πως δεν είναι αντίθετος η εκλογή να γίνει από ένα πολύ μεγάλο εκλεκτορικό σώμα, ενδεχομένως όλους τους ψηφοφόρους ή τα μέλη της ΝΔ, επισημαίνοντας πάντως ότι υπάρχει καταστατικό, το οποίο είναι δεσμευτικό και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του Συνεδρίου.
Σχετικά με τις αντιδράσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ οδεύει στο συνέδριο και στη σύσταση της οργανωτικής επιτροπής, ο Λ. Ζαγορίτης σημείωσε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες υποψηφιότητες. Ο γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε προφανές, πως όταν ανακοινωθούν επισήμως οι υποψήφιοι, είτε θα θελήσουν από ευαισθησία να μη μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, είτε αυτή θα συμπληρωθεί από τους υπολοίπους υποψηφίους, οι οποίοι δεν μετέχουν, προκρίνοντας ως πιο φυσιολογική εξέλιξη την πρώτη.
Τέλος, χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή εγγυητή ενός συνεδρίου, το οποίο θα είναι αντικειμενικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι ομπρέλα για όλους μας, εγγύηση για όλους μας και μακάρι να μην έφευγε».