Για κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και για εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγω τα διεθνή ΜΜΕ, που μεταδίδουν τα πρώτα αποτελέσματα από την Ελλάδα.
Γερμανία

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel η κυβέρνηση υπέστη μεγάλες απώλειες, ωστόσο επισημαίνει ότι τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα αναμένονται στις εννέα το βράδυ. Μάλιστα, το περιοδικό τονίζει ότι η οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου, σημειώνοντας ότι το δημόσιο χρέος φτάνει τα 260 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 25.000 ευρώ κάθε Έλληνα.

Για αγωνία εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων κάνει λόγο το δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ZDF. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από την Αθήνα, το κυβερνών κόμμα της ΝΔ αναμένεται να υποστεί μεγάλη ήττα, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ηνωμένο Βασίλειο

Εν τω μεταξύ το βρετανικό BBC υπογραμμίζει ότι προκειμένου το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να συγκεντρώσει το 43% των ψήφων προκειμένου να σχηματίσει πλειοψηφία στη Βουλή. Παράλληλα, σε περίπτωση αποτυχίας του Γ. Παπανδρέου να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία τότε θ' αναγκαστεί να αναζητήσει τη συνεργασία δεύτερου κόμματος για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ή να προχωρήσει σε διενέργεια νέων εκλογών.

Γαλλία

Το γαλλικό κανάλι France2 διερωτάται στην ιστοσελίδα του «απόλυτη πλειοψηφία για τους σοσιαλιστές;» και αναφέρει ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχει ακόμη κλειδώσει εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων.

από το kathimerini.gr