Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 46χρονος Νιγηριανός, που κατηγορούταν ότι χτύπησε αστυνομικό. Ο Νιγηριανός μικροπωλητής κρίθηκε ένοχος για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια. Αντίθετα, απαλλάχθηκε της κατηγορίας της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 11 Οκτωβρίου 2009, έξω από τα γραφεία της Νιγηριανής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, στην οδό Μακρυγιάννη, μετανάστες είχαν συνάντηση για να συλλέξουν χρήματα προκειμένου να κηδευτεί στην πατρίδα τους άτυχος συμπατριώτης τους που δύο 24ωρα πριν είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Τους πλησίασαν αστυνομικοί και, πάντα σύμφωνα με το κατηγοητήριο, ο 46χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξακρίβωση στοιχείων. Όταν οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα, αντέδρασε, χτυπώντας έναν εκ των αστυνομικών στο πρόσωπο.
Απολογούμενος ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της απλής σωματικής βίας, θεωρώντας ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σωματική βλάβη στον αστυνομικό. Δεν συνέβη το ίδιο με τις άλλες δύο κατηγορίες. Ο 46χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.